Stel cookie voorkeur in

Even voorstellen: de nieuwe leerplichtambtenaar Capelle ad IJssel

06-05-2019

Beste ouders, laat ik mij even voorstellen: mijn naam is Jannie van den Bos en ik ben sinds 1 april werkzaam als leerplichtambtenaar verbonden aan uw school. Hiervoor ben ik werkzaam geweest als leerplichtambtenaar bij diverse andere gemeentes.

De leerplichtambtenaren hebben in het kort drie wettelijke functies.

  • Leerlingen stimuleren om (weer) naar school te gaan
  • Beoordelen van vrijstellingen
  • Handhaven bij schoolverzuim

Ik ga ervan uit dat we de samenwerking net zo positief kunnen voortzetten als dat mijn collega leerplichtambtenaar in al die jaren hiervoor heeft gedaan. Een goede samenwerking met school, ouders en leerplicht is belangrijk om het kind te kunnen laten groeien in zijn/haar ontwikkeling. Vertrouwen/bouwen/groeien en elkaar weten te vinden zijn voor mij de speerpunten van een goede samenwerking. U kunt altijd zelf contact opnemen met mij. De school kan ook leerplicht inschakelen. Leerplicht vindt een goede samenwerking met u en de school belangrijk.

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de schoolleiding en/of het algemene nummer van leerplicht Capelle aan den IJssel: 010-2848352. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 12:00 uur. Vriendelijke groet, Jannie van den Bos