Stel cookie voorkeur in

Hulp van KrimpenWijzer, Krimpen aan den IJssel

Onderstaande trainingen zijn voor kinderen die woonachtig zijn in Krimpen aan den IJssel. Er zijn geen kosten verbonden aan de trainingen. De trainingen starten alleen bij voldoende inschrijvingen.

Inschrijven voor de trainingen of opvragen van informatie kan via trainingen@krimpenwijzer.nl of telefonisch 0180-517590/06-28166551. Meer informatie over de trainingen leest u op www.krimpenwijzer.nl

 

PIEP zei de Muis voor kinderen van 4-8 jaar

PIEP zei de Muis’ is voor kinderen waarbij thuis veel spanningen zijn door bijvoorbeeld financiële zorgen, ziekte of (psychische) problemen van een ouder. Door de training leren kinderen dat het niet aan hen ligt dat er thuis spanningen zijn en leren ze omgaan met hun gevoelens en emoties.

Je Bibbers de Baas voor kinderen 8 t/m 12 jaar

Je Bibbers de Baas is een training voor kinderen die vaak zenuwachtig zijn (bv. voor een toets) of onzeker zijn over zichzelf. Deze training is om kinderen te helpen om hun faalangst te verminderen.

Sovatraining kinderen 8-10 en 10-12 jaar

Ho tot Hier en niet verder ! is een training voor sociale vaardigheden (Sova) en weerbaarheid.

De training is voor kinderen van de basisschool, die handvatten willen krijgen om een fijner contact te maken met andere kinderen en volwassenen waardoor ze meer grip krijgen op hun eigen sociale situatie en daardoor steviger in hun schoenen staan.

‘Wat als je ouders scheiden’ (Jij en Scheiding) training voor kinderen van 8 t/m 12 jaar

De JES training is een ‘doe’ training waar de kinderen 6 keer in hetzelfde groepje samenkomen en met elkaar de opdrachten maken. Samen kijken we naar wat er veranderd is door de scheiding. De kinderen leren hierdoor om te gaan met boos en verdrietig zijn. De andere kinderen vertellen hoe dat bij hun is en hoe zij zich voelen. Zo weten de kinderen dat zij niet de enigen zijn!

Weerbaarheidstraining kinderen (basisschoolleeftijd)

De weerbaarheidstraining is een training voor kinderen die onzeker zijn, het gevoel hebben er niet bij te horen, gepest worden, zich niet begrepen voelen door anderen. De weerbaarheidstraining voor kinderen is een combinatie van verbale, mentale en fysieke oefeningen. De fysieke oefeningen zijn bedoeld om eigen kracht te ervaren en te versterken. Er is aandacht voor ademhaling, stemgebruik, houding en lichaamstaal. Het doel van de training is het krijgen van meer zelfvertrouwen, het leren aangeven van je grenzen en het gevoel hebben om er te mogen zijn.

Brusjestraining voor kinderen van 7-10 jaar en 10 +

Training voor broers en zussen van kinderen met autisme. Tijdens de training besteden we aandacht aan wat autisme voor jou als broer/zus inhoudt. Wat is daar leuk, maar ook lastig aan en hoe kun je hiermee omgaan ? Je ontmoet kinderen in een soortgelijke situatie en wisselt ervaringen, tips en adviezen uit.

KrimpenWijzer

Gezondheidscentrum Krimpen

Groenendaal 1

2922 CJ Krimpen a/d IJssel

tel. 0180-517590

www.krimpenwijzer.nl